Fejring af opstart i Granparken

Tirsdag den 11. august 2020 fejrede vi åbningen af den nye infrastruktur i Granparken.

Med festligt optog og fanfare markerede Odense Kommune, FAB og Civica opstarten af arbejdet med anlæggelse af den nye sivegade og oplevelsessti i Granparken. Infrastrukturplanen blev vedtaget tilbage i 2015, og vi kan nu fejre, at planen for alvor er skudt gang.

Trygt og sikkert at færdes

Målet er, at åbne området op og binde det tættere sammen med resten af Odense samtidig med, at det skal være trygt, sikkert og rart at færdes og opholde sig i Granparken. Derfor er der i planen lyttet meget til beboernes bekymringer og input – trafikken skal blandt andet guides med lys og tydelige signaler og en hastighedsbegrænsning på 20 km/t på sivegaden.

I sin tale til åbningen fortæller Søren Damgaard, beboer og næstformand i Civica, om nogle af de ting, beboerne i området kan se frem til.  Granparken bliver med oplevelsesstien forbundet til Lærke- og Fyrreparken og langs med stien, bliver der oprettet gode byrum, hvor folk kan mødes – både unge, ældre og børn.

Som Søren Damgaard siger i sin tale, må vi dog alle forvente støj og byggerod frem til årsskiftet, mens arbejdet står på – og i mellemtiden glæde os til de herligheder, planen bringer med sig, når arbejdet er færdigt.

“Ligesom mange andre steder i Odense kommer vi til at skulle leve med trafik, der skal omdirigeres, maskiner, der arbejder og jord, der skal flyttes. Men i samarbejde med de gode anlægsfolk på byggepladsen skal vi nok få det til at fungere. Det er jeg sikker på, ” siger Søren Damgaard.

Vil du vide mere om delprojektet, så kan du læse her: Granparken, Lærkeparken og Fyrreparken