Vollsmoses nye folkeskole har fået sit navn


Efter sammenlægningen af Aboldgårdskolen og H.C. Andersen Skolen, blev det besluttet, at den nye skole også skulle have et nyt navn.
Valget er faldet på Odinskolen og det er eleverne godt tilfredse med. De har nemlig selv været med til at vælge navnet.

– Det er et fint og stærkt navn. Odinskolen giver mening, fordi det passer til, at skolen ligger i Odense, tæt på Odinsbroen og så var Odin en klog gud ifølge den nordiske mytologi, lyder det fra Raghad Al-Badri, Laki Mokhtar Mohamed og Ibrahim Abdulkadir Haji Jama Farah, der er elevrådsrepræsentanter på de nuværende skoler, H. C. Andersen Skolen og Abildgårdskolen.

Hver årgang på de to nuværende skoler har i fællesskab fået idéer til navne til den nye skole, og fra den pulje har de to elevråd sammen indstillet de bedste forslag. De to skolebestyrelser valgte derefter fire mulige navne, som Børn- og Ungeudvalget på deres møde i går skulle vælge imellem.

– Vi var ikke i tvivl. Den nye skole skal hedde Odinskolen, da det er et stærkt og godt navn til en ny skole. Det er også et stærkt signal, at børnene har været en del af den demokratiske proces med at finde det nye navn. Vi håber, at det har bidraget til at bringe eleverne tættere sammen, lyder det fra udvalget, der fortsætter:
– Odinskolen skal kendes i Odense for at være en skole med høj faglighed, fremragende forældresamarbejde samt glade og dygtige børn.

 

Tankerne bag navnet

I indstillingen af Odinskolen som nyt navn, har eleverne begrundet det med, at det hører sammen med Odense som bynavn, er et “stærkt” navn og at den ligger tæt på Odinsbro.

De tre elevrådsrepræsentanter er enige om, at det har været vigtigt, at eleverne har været involveret i valget af navn til den nye skole.

– Det er en god ide, at eleverne har haft en stemme og har fået lov til at foreslå navne til den nye skole. Vi har samarbejdet godt om det. Det har betydet, at eleverne fra de to skoler føler sig som et fællesskab. Det er en god tanke, at vi har været med til at sætte et aftryk, som får betydning for vores mindre søskende, siger Raghad Al-Badri, Laki Mokhtar Mohamed og Ibrahim Abdulkadir Haji Jama Farah, der regner med, at eleverne vænner sig til det nye navn efterhånden som skolen bliver moderniseret.

Navnet er gældende fra starten af næste skoleår. Det vil sige efter sommerferien 2021.