Transformationen af Vollsmose tager for alvor fart


Partnerskabet bag omdannelsen af Vollsmose – bestående af Odense Kommune og boligselskaberne Civica og FAB – åbner nu for en fjerde partner og investor, der kan se potentialet i at skabe et helt nyt Vollsmose.

Arbejdet med at finde den rette investor til at udvikle Vollsmose går nu ind i sin afgørende fase. Der skal findes en investor til at indgå i et fælles arealudviklingsselskab sammen med Odense Kommune, Civica og FAB, og afsøgningen begynder i november 2020 og løber frem til september 2021.

Den kommende investor kan se frem til at få indflydelse på et spændende og markant projekt, siger formand Flemming Jensen fra Civica.
“Fremtidens Vollsmose er allerede i fuld gang. Vi har sat planlægningen af renoveringer for flere milliarder kroner i gang, og det er noget, som kommer til at kunne ses inden længe. Omdannelsen af Vollsmose er et ambitiøst, bæredygtigt og visionært projekt, og vi er spændt på et kommende samarbejde med en ny samarbejdspartner og investor og på at høre dennes visioner og ideer til bydelen.”

 

Ny bydel skyder op

For at gøre Vollsmose til en blandet og attraktiv bydel skal der opføres 1600 nye private boliger samt nyt erhvervsbyggeri. Civica, FAB og Odense Kommune etablerer derfor et arealudviklingsselskab, der skal stå for byggemodning og salg af arealer til opførelse af de nye boliger og erhverv i fremtidens Vollsmose. Som en fjerde part til det fælles arealudviklingsselskab søges en privat investor med stor erfaring og markedskendskab. Når det er på plads, forventes mange forskellige investorer at komme på banen.

“Vi er i gang med at renovere noget af det eksisterende i området. Sammenholdt med det nye byggeri står vi til sidst med en meget attraktiv bydel, der kan tilbyde noget til alle, uanset om man er studerende, børnefamilie eller på jagt efter en seniorbolig. Det er muligheden for at være med til den udvikling, som den nye samarbejdspartner kan se frem til, og som vi glæder os til,” siger FAB-formand Erling Nielsen.

 

Et område for alle

Civica, FAB og Odense Kommune er allerede i gang med at transformere Vollsmose til et område, der hænger bedre sammen med resten af byen, og arbejdet med at planlægge nedrivning af 1000 almene familieboliger og renovering af de resterende 1800 almene familieboliger er sat i værk.

“Vollsmose har potentialet til at blive en attraktiv og levende bydel i Odense – tæt på centrum og midt i naturen. Vi har en ambitiøs plan for området, vi er allerede i gang, og nu udbyder vi en unik investeringsmulighed igennem arealudviklingsselskabet. Vi har været i dialog med en række mulige investorer, og nu ønsker vi at sætte stik i, så vi sammen med den rigtige investor kan skabe fremtidens Vollsmose,” siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel.

Fakta

Den private investor får mulighed for

  • Medejerskab af arealudviklingsselskab med en arealportefølje på 370.000 m2 og et estimeret salg af 160.000 m2 byggeretter.
  • Udvidelse af ejendomsporteføljen med mindst 300 boliger.
  • Mulig bygherre af kontorhus til cirka 500 kommunale arbejdspladser.
  • Medudvikler af ny bæredygtig bydelsplan, der vil give genlyd i hele Danmark.

Arbejdet med at finde en ny samarbejdspartner sker gennem en såkaldt ‘konkurrencepræget dialog’.
Der åbnes for anmodning om prækvalifikation med ansøgningsfrist den 11. januar 2021. Hele konkurrencen løber fra primo november 2020 og frem til september 2021.

Du kan læse meget mere om den konkurrencepræget dialog her.