Odinskolen tager form

Odinskolen har taget de første skridt på rejsen mod at blive Vollsmoses nye moderne skole. Nyt logo, ny facebookside, nye lokaler og nye fællesskaber blandt børn og voksne er nogle af de nye skridt.

Det var eleverne på de to nuværende skoler, Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen, der foreslog navnet til den kommende fusionerede skole, Odinskolen. Og det er da også den nordiske mytologi om Odin, der har inspireret til skolens nye logo. Odins to ravne, Hugin og Munin, har lagt figur til logoet, som med sit robot-lignende udseende afspejler visionen om, at Odinskolen skal være ‘Verdens bedste Robotskole’.

 

Fælles skoleliv så småt startet

Efter sommerferien kan alle nuværende elever på Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen skrive ‘Odinskolen’ på forsiden af bogbindet – fra da af er de del af samme skole. De kommende klassekammerater har på flere måder allerede taget hul på det fælles skoleliv fx er eleverne i 3. klasse på de to skoler blevet pennevenner og lærer hinanden at kende på forhånd.

Lige efter vinterferien er der arbejdet på at gennemrenovere klasselokaler og fællesrum. Efter sommer får bl.a. skolekøkkenet, musiklokalet, SFO’en og udearealerne en overhaling. Til nytår står Odinskolen helt klar til at rumme alle 600 elever på samme matrikel.

– Da håndværkere rykkede ind, prikkede det til medarbejdernes og elevernes forventninger til det færdige resultat. Undervejs gør vi alt, hvad vi kan, for at skabe tryghed og stabilitet for eleverne, som vil opleve en masse nyt det næste år i forbindelse med sammenlægningen af de to skoler. Ingen tvivl om, at vi glæder os til Odinskolen står færdig og vi får en skole, hvor vi fortsat har fokus på udvikling, faglighed og trivsel i mere moderne og inspirerende omgivelser, siger Odinskolens leder, Allan Feldskou.

 

Gode hverdagsfortællinger frem i lyset

Odinskolen går om en uge i luften med et fælles sted at kommunikere, nemlig skolens nye facebookside, som et par gange om ugen bringer små nyheder eller hverdagsfortællinger om skolelivet.

Både elevrådene og forældrebestyrelserne for de to nuværende skoler har det seneste år holdt fælles møder og er på vej mod en sammensmeltning. Senest havde forældrebestyrelserne fælles møde i torsdags og fik blandt andet præsenteret det nye logo.

– Det er spændende at være en del af noget nyt. Det bliver os, der bygger fundamentet for et nyt fællesskab, hvor vores børn går på den samme skole – og hvor vi forældre får samme mødested. Vi er glade for, at byrådet har vedtaget en vision, om at Odinskolens elever skal blive fagligt dygtige og også få særlige forudsætninger for at kunne begå sig i en verden, hvor robotter, it og anden teknologi fylder mere og mere. Vi håber, at elever fra andre dele af Odense også kommer til at sige, at Odinskolen er en skole, som jeg godt kunne tænke mig at gå på, siger de i en fælles udtalelse.

 

Ombygning for 56 millioner kroner

Byrådet besluttede i april 2020 at fusionere de to skoler i forbindelse med “Den sidste Vollsmoseplan”. Der er afsat 56 millioner kroner til moderniseringen, som er godt i gang.

Derefter vil følge et trin 2, som skal sende skolen i retning af at være ‘Verdens bedste Robotskole’ i ‘Verdens bedste Robotby’, hvilket indebærer et særligt fokus på at indarbejde robotter og teknologiforståelse i undervisningen. Det er der i første omgang sat 25 millioner kroner af til i forbindelse med det seneste budgetforlig.