Åbning af Odinskolen

For eleverne på Odinskolen var det ikke bare første skoledag efter sommerferien i dag. Det var også allerførste skoledag på deres nye skole, der skal være en hjørnesten i omdannelsen af Vollsmose.

I en helt nyistandsat afdeling til udskolingen tog de første ti klasser fordelt på 7.-9. årgang Odinskolen i brug og fyldte lokalerne med tasker, computere, sommerferiesnak og ikke mindst forventninger til et nyt skoleår.

De yngste elever starter tiden på Odinskolen på den tidligere H. C. Andersen Skole, hvor de skal være til januar 2022. Her vil moderniseringen af klasseværelser, faglokaler og udeareal være i mål, så alle cirka 600 elever fra 0.-9. kan samles på én matrikel.

Frem til sommerferien i år har Abildgårdskolen haft til huse i bygningerne, men eleverne fra de to Vollsmose-folkeskoler, Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen, smeltes nu sammen til Odinskolen, og de fleste får også nye klassekammerater i klasser, der er fusioneret af elever fra de to tidligere skoler.

Odinskolen – kvarterets skole

Odinskolen har som mål at blive “kvarterets skole” – både i form af et samlingssted for området og som Vollsmose-forældrenes foretrukne førstevalg, når de skal vælge skole til deres barn.

– Vi glæder os til at gøre Odinskolen til et sted, hvor nye fællesskaber kommer til at blomstre, både for børn, forældre og medarbejdere. I første omgang prøver vi at skabe tryghed for skolens cirka 600 elever, der tager hul på en hverdag med nye klassekammerater og nye lokaler, som de naturligvis er spændte på hvordan bliver. Vi er godt i gang med at sammensmelte det bedste af kulturen fra hver af de to skoler, så vi får en god skole med fokus på udvikling, faglighed og trivsel, siger Allan Feldskou.

Odinskolen går forrest

I den kommende tid intensiveres arbejdet med at gøre Odinskolen til ‘verdens bedste robotskole’ med særlig fokus på teknologi, digitalisering og innovation.

Målet er at Vollsmose udvikles til en attraktiv og velfungerende bydel for borgere og investorer. En bydel, hvor den enkelte har samme muligheder, som i resten af Odense. Gennemgribende forandringer af Vollsmose bidrager til at skabe flere blandede by- og boligområder i resten af Odense og her kommer bydelens folkeskole til at spille en stor rolle ift. at familier slår sig ned og lever livet i bydelen.